۱۰ ایده برای طراحی کاربردی آشپزخانه کوچک

7 بهمن 98 مقالات
۱۰ ایده برای طراحی کاربردی آشپزخانه کوچک

همه بانوان و البته آقایان شیفته آشپزی معتقدند که آشپزخانه قلب خانه است. ما در طی روز ساعت‌ها برای پخت یک غذا وقت می‌گذاریم و بیشتر این ساعات را در فضای آشپزخانه هستیم. آشپزخانه‌ای جادار که همه وسایل پخت‌و‌پز، سرو غذا و مواد غذایی را به‌راحتی در خود جای دهد. و ما از بودن در آن لذت ببریم. همه دوست دارند آشپزخانه‌ای بزرگ و مجهز داشته باشند، و مسلما برای همه امکان‌پذیر نیست. اما آشپزخانه های کوچک نیز با یک طراحی کاربردی میتوانند ایده‌آل شوند. اگر شما هم برای تغییر آشپزخانه کوچک خود آماده‌اید، ۱۰ ایده زیر که برای طراحی کاربردی این فضا آماده کرده‌ایم را مطالعه کنید.

۱-یک طراحی منطقی و منظم داشته باشید

ابتدا باید توجه داشت که یک آشپزخانه از چه قسمت‌هایی تشکیل شده؟ و ما به کدام قسمت‌ها بیشتر نیاز داریم؟ و به کدام محل ها هیچ نیازی نداریم؟ قسمت هایی مثل محل آماده کردن غذا، محل قرار گرفتن چای ساز یا درست کردن قهوه، محل قرارگیری همه نوع ابزار آشپزی بر اساس کاربرد آن‌ها.

بطور کلی باید دسترسی به ابزار و وسایل آشپزی در راحت‌ترین شکل خود باشد. و به هر متر مربع فضای آشپزخانه فکر کرد، تا از آن به نحو احسن استفاده شود. پس در ابتدا به طرحی منظم و کاربردی برای طراحی آشپزخانه کوچک احتیاج داریم.

آشپزخانه

۲-استفاده از مبلمان و کابینت‌های قابل تبدیل

بسیار از ما نمی‌توانیم در آشپزخانه کوچک خود حتی یک میز غذاخوری جای دهیم. که البته امروزه برای این مشکل راه‌حل های جالب و زیبایی وجود دارد. می‌توان دیوار آشپزخانه یا کابینت یا جزیره وسط را طوری طراحی و اجرا نمود، که به یک میز‌تاشو یا جمع‌شونده تبدیل شود. و از آن به عنوان میز غذاخوری یا پیش‌خوان آماده‌سازی غذا استفاده کرد. برای این‌کار میتوان از کابینت‌ساز، نجار یا طراح دکوراسیون داخلی کمک گرفت.

آشپزخانه

۳-قفسه‌بندی دیوارهای خالی

قفسه‌های بدون درب حکم قفسه‌های دکوری را دارند. اما مهم‌تر از آن، ابزار و ظروف بسیاری را در خود جای می‌دهند. یک راه دیگر برای استفاده مفید از فضای آشپزخانه کوچک قفسه‌بندی است. این قفسه‌ها بر روی دیوارهایی قرار می‌گیرند که شاید اجرای کابینت درب‌دار روی آن‌‌ها ممکن نباشد. مثلا دیواری که پنجره با آن گوشه به گوشه چسپیده است. همچنین دکور این قفسه‌ها نمای آشپزخانه را جذاب‌تر و زیباتر می‌کند.

آشپزخانه

۴-استفاده بهینه از آب‌چکان روی سینک ظرف‌شویی

برخلاف باور همه، آب‌چکان‌ها تنها برای خشک کردن ظروف شسته‌شده نیستند. با کمی خلاقیت می‌توان آ‌ب‌چکانی انتخاب کرد که مانند قفسه عمل کند. یعنی هم بتواند نقش محل خشک کردن ظروف شسته‌شده را ایفا کند، و هم به عنوان قفسه‌هایی برای قرارگیری سایر ظروف خشک، ابزار و مواد آشپزی استفاده شود. در اینجا می‌بینیم که کمبود فضا در آشپزخانه کوچک ما را به خلاقیت وامی‌دارد.

آشپزخانه

۵-روشن کردن آشپزخانه کوچک و تاریک

فضای محروم از نور خورشید اصلا جذاب و دل‌پذیر نیست. اما میتوان همه چیز را با روشنایی رنگی تازه بخشید. برای این منظور ۲ کار باید انجام داد:

  1. استفاده از روشنایی مصنوعی چراغ. مخصوصا در محل آماده‌سازی و طبخ غذا
  2. استفاده از سطوح بازتابنده نور و سایه روشن‌ها. مانند استفاده از کاشی مترو که منبع نور طبیعی و مصنوعی را تقویت می‌کند. و نور و روشنایی بیش‌تری به فضا می‌دهد.

پس:

  • استفاده از حداکثر نور طبیعی یا مصنوعی
  • بعلاوه روشن بودن رنگ دیوارها و دیگر سطوح بازتابنده نور

آشپزخانه کوچک را به فضایی بزرگ‌تر و دل‌بازتر تبدیل می‌کند.

آشپزخانه

۶-فضای کاری خود را به حداکثر برسانید

اگر شما هم آرزو می‌کنید که کاش در آشپزخانه کوچک خود فضای بیشتر داشته باشید، بدانید این کار شدنی است. شما می‌توانید از قسمتی مانند سینک ظرفشویی در مواقعی که به آن نیاز ندارید، به شکل دیگری استفاده کنید. به این صورت که پوششی از جنس سطوح اطراف سینک، برای پوشاندن سینک سفارش دهید. و مواقعی که به فضای بیشتری نیاز است، روی آن را پوشانده و به فضای کار اضافه کنید.

آشپزخانه

۷-از هر سانتی متر فضای دیوارها استفاده کنید

در آشپزخانه کوچک از هر قسمت فضای آن باید نهایت استفاده را برد. در این مورد دیوارها نیز می‌توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند. یک قسمت از دیوار فضای بالای میزهای آشپزخانه، می‌تواند محل قرارگیری و آویزان کردن قاشق، چنگال، چاقو، میز، ملاقه، کف‌گیر و سایر ابزار آشپزی باشد. در بالاترین قسمت‌ دیوارها که دسترسی به آن‌ امکان‌پذیر نیست، می‌توان با نصب کابینت‌هایی از فضای آن استفاده بهینه کرد. و ظرف‌ها و وسایلی که دیر به دیر از آن‌ها استفاده می‌شود را در آن‌ها قرار داد. اگر درب این کابینت‌ها شیشه‌ای باشد، مانند کمد دکوری می‌شوند و جلوه‌ای زیبا به آشپزخانه خواهند بخشید.

آشپزخانه

۸-حتی یک دیوار را خالی نگذارید

در آشپزخانه کوچک ، جایز نیست که حتی یک دیوار خالی بماند. یک دیوار خالی قابلیت جای‌دهی طیف وسیعی ابزار آشپزخانه را دارد. این کاری است که سرآشپز‌های حرفه‌ای برای سامان‌دهی فضاهای آشپزی خود انجام می‌دهند.

آشپزخانه

۹-گسترش فضای آشپزخانه

اگر در کنار یک آشپزخانه کوچک ، فضای اضافی متعلق به، اتاق مجاور آن وجود دارد، می‌توان از دیوار این اتاق، برای نصب کابینت اضافی استفاده کرد.

آشپزخانه

۱۰-سبک خودتان را نشان دهید

هنگامی که آشپزخانه کوچک خود را کاربردی‌تر کردید، وقت آن رسیده که به آن شخصیت بخشیده و سبک مورد علاقه خود را در آن به نمایش بگذارید. برای انجام این کار می‌توانید چند کالای گران‌بها را نمایش دهید، یخجال خود را با استیکر های مورد علاقه تزئین کنید و با یک فرش شیک آشپزخانه را پر کنید. اگر اهل موسیقی هستید، با قرار دادن ۲ اسپیکر یا بلندگوی بی‌سیم در آشپزخانه، در کنار آشپزی آهنگ های مورد علاقه خود را نیز گوش کنید.

آشپزخانه

سخن پایانی

امیدواریم با خواندن این مقاله و ۱۰ ایده ای که ذکر شد، آشپزخانه کوچک خود را به فضای کاربردی و ایده‌آل تبدیل کنید. شما برای این‌کار می‌توانید با یک طراح داخلی مشورت کنید، تا به راحتی به فضای دلخواهی که نیاز دارید دست پیدا کنید. فراموش نکنید برای ایجاد هر گونه تغییر در فضای داخلی خانه خود، با متخصصان و کارشناسان حرفه‌ای دکوراسیون داخلی مشورت کنید. آن ها با در نظر گرفتن شرایط فضای شما و همچنین بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته اید بهترین راه حل های ممکن را ارائه خواهند داد.