چگونه کابینت آشپزخانه مان را انتخاب کنیم؟

3 اردیبهشت 97 مقالات
چگونه کابینت آشپزخانه مان را انتخاب کنیم؟

همه می دانیم که آشپزخانه قلب خانه است و کابینت، رگ های این قلب است. کابینت آشپزخانه را می توان اصلی ترین جزء آشپزخانه دانست که اگر نباشد، آشپزخانه تبدیل به یک فاجعه می شود.

انتخاب مدل کابینتی که نیازهای شما را برطرف کند و مطابق سلیقه تان و مد روز باشد کمی دشوار است. اما نگران نباشید؛ قصد داریم به شما کمک کنیم تا با توجه به بودجه تان، یک انتخاب رضایت بخش داشته باشید.

بررسی نواقص کابینت های فعلی

اگر قصد تعویض کابینت آشپزخانه را دارید، در ابتدا باید بررسی کنید که چه چیزی باعث شده تا کابینت های فعلی را دوست نداشته باشید و برای عوض کردن آنها اقدام کنید. سپس، در انتخاب کابینت های جدید روی همین علت ها تمرکز کنید. ممکن است کمبود فضا، قدیمی شدن استایل و رنگ یکی از این دلایل باشند.

انواع کابینت آشپزخانه

از مسائل اساسی شروع کنید. مشخص نمایید که فضای آشپزخانه کدام یک از انواع زیر را می تواند شامل شود: کابیت پایه یا زمینی (که در زیر کانتر هم می تواند مورد استفاده قرار بگیرد)، کابینت دیواری، کابینت بلند و ایستاده (که معمولا به صورت تکی و برای نگهداری از مواد خوراکی و نوشیدنی ها استفاده می شود)، کابینت های کنجی و قفسه ی بطری.

از لحاظ ساخت، کابینت ها را می توان به سه دسته ی زیر تقسیم کرد که بودجه ی شما نقش تعیین کننده در انتخاب این مورد دارد.

  • کابینت آماده و پیش ساخته: کابینت های آماده از قبل در کارگاه ساخته شده اند و طرح، رنگ و سایز آن ها مطابق استانداردهای رایج بوده است و خریدار حق انتخاب وسیعی در این زمینه ها ندارد. اما این نوع کابینت بسیار مقرون به صرفه است و از آنجایی که از قبل آماده شده، نصب آن زمان چندانی نمی برد.
  • کابینت نیمه آماده و نیمه سفارشی: در این نوع کابینت، مشتری می تواند با توجه به بودجه و شکل آشپزخانه اش یکی از گزینه های اندازه یا طرح را انتخاب نماید. سازنده از چند نوع شکل و اندازه استفاده می کند که باعث می شود مشتری حق انتخاب بیشتری داشته باشد و همین امر قیمت این کابینت ها را از کابینت های آماده بالاتر می برد.
  • کابینت سفارشی: شما می توانید هر شکل و اندازه ای از کابینت را به دلخواه خود سفارش دهید. ممکن است یک گوشه یا یک فضای بدشکل در آشپزخانه وجود داشته باشد که کابینت های آماده و نیمه آماده نتوانند آنجا را پر کنند، اما شما می توانید با سفارش هر مدل کابینت، ظاهر آشپزخانه ی خود را کامل نمایید. البته این نوع کابینت ها گران تر هستند و قیمت نهایی آن ها بر اساس اندازه، میزان مواد و جنس به کار رفته متغیر خواهد بود. زمان ساخت و نصب آن هم به برنامه ی کاری کابینت ساز بستگی دارد.

انواع درب کابینت

درب کابینت آشپزخانه  مهم ترین جزء آن است که سبک و مدل کابینت را تعیین می کند. ده ها مدل برای کابینت وجود دارد که انتخاب غیر اصولی از میان آن ها گیج کننده خواهد بود. اما با تعیین کردن نوع ساختار و درب کابینت ها، هدف بطور واضح تری مجسم می شود.

 

با توجه به استایل معماری خانه و سلیقه ی شخصی تان، یکی از سبک های زیر را برای درب کابینت آشپزخانه انتخاب نمایید:

  • قوس دار: پانل در (نقوش حاشیه) به شکل یک پنجره ی قوس دار شکل می گیرند. این شکل طاق مانند می تواند در داخل قاب در صورت بگیرد و یا ممکن است دور تا دور قاب در به شکل همان پنجره ی طاقدار درآید. این سبک در معمولا برای کابینت های دیواری به کار گرفته می شود.
  • مستطیلی: یک یا دو شیار موازی پانل داخلی را به شکل مستطیل می سازند. پانل مستطیلی را می توان با دیگر سبک ها ترکیب کرد.
  • تخت: همانطور که از نامش می توان حدس زد، پانل این سبک تخت و بدون هیچ نقش و نگاری ست. از درب های تخت می توان در استایل های تلفیقی (کلاسیک و مدرن) استفاده کرد.

  • شیشه دار: در داخل درب کابینت آشپزخانه شیشه به شکل پنجره کار می شود. این سبک به کسانی که شلخته اند پیشنهاد نمی شود!

 

  • پانل برآمده: سبک پانل برآمده قدیمی شده است. در این سبک، پانل مرکزی با شیارهای ایجاد شده در اطراف، برآمده می شود.

کابینت درب دار یا کشویی؟

اگر می خواهید محل نگهداری ظروف، ابزار و مواد غذایی را به حداکثر برسانید و دسترسی آسانی به آنها داشته باشید، پیشنهاد می کنیم که تا حد امکان در کابینت های زمینی کشو در نظر بگیرید. کشو بهره وری از فضا را بالا می برد، مخصوصا اگر عمیق باشد، مشکل جا نشدن ظروف و و سایل برطرف خواهد شد.

اگر دیده شدن درب ها برایتان اهمیت زیادی دارد، می توانید از قفسه بندی پنهان پشت درب کابینت بهره بگیرید.

قفسه بندی باز

اگر شخص مرتبی هستید و مایلید دسترسی راحتی داشته باشید، قفسه بندی باز و بدون درب هم ایده ی خوبی ست. این سبک، مناسب فضاهای کوچک است زیرا آنجا را بازتر نشان می دهد.

استفاده از قفسه بندی باز هزینه ی کابینت بندی شما را پایین می آورد. علاوه بر این، به کمک آن می توانید ظروف تزئینی، گلدان و کتاب های آشپزی خود را به نمایش بگذارید. البته توصیه می کنیم که این سبک را با دیگر انواع کابینت ترکیب کنید تا آشپزخانه تان جلوه ی زیباتری پیدا کند.

ساختار و کیفیت

کیفیت کلی کابینت آشپزخانه شدیدا به ساختار آنها بستگی دارد. منظور از ساختار، نحوه ی قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر و مواد استفاده شده در ساخت آنهاست. اگر قرار است که مدت زمان زیادی را با این کابینت ها سر کنید، توجه خاصی به این ویژگی های کلیدی داشته باشید. بعضی بخش های کابینت آشپزخانه مانند کشوها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند؛ پس باید استحکام و دوام این بخش ها را بالا برد تا یک سرمایه گذاری بلند مدت شود.

نکات کلیدی که باید به خاطر داشته باشید به شرح زیر است:

  • جنس: جنس کابینت ها شامل نئوپان، ام دی اف (تخته خرده چوب با تراکم متوسط)، تخته سه لا، چوب سالید (ترکیبی از ورقه های چوبی مختلف)، فلزی و استیل، لمینت یا ملامین (لمینت و ملامین بر روی نئوپان یا یک زیر لایه ی مشابه آن قرار می گیرند) است.

  • ساختار و طراحی: کابینت ها به صورت کلی در یکی از دو حالت قابدار یا بدون قاب ساخته می شوند. در جلوی محفظه ی کابینت های قابدار، قاب هایی تعبیه شده که کابینت های بدون قاب این ویژگی را ندارند. همچنین، نوع اتصالات و تکنیک های به کار رفته در سوار کردن آنها باهم متفاوت است.
  • سخت افزار: اسباب لغزنده ی کشوها ممکن است از نوع چرخ های توپی یا چرخ های پلاستیکی تخت باشد. قلاب های نصب قفسه ها هم در دو جنس فلزی یا پلاستیکی یافت می شوند.

به کابینت ساز اعتماد کنید

این حق شماست که رنگ، سایز و مدل کابینت های آشپزخانه ی منزل تان را بر اساس سلیقه، کاربرد، سبک کلی منزل و حتی قد خود انتخاب کنید. ممکن است این اولین باری باشد که انتخاب هایی از این قبیل داشته باشید، اما شخص کابینت ساز بارها این کار را انجام داده است و مطمئنا تجارب کافی را در این زمینه کسب کرده. بنابراین، توصیه می کنیم که به پیشنهادات وی هم فکر کنید و با ادغام نظرات معقول، به یک نتیجه ی مطلوب برسید.